#طوطیهای_تازه_وارد و سرپرستان_مبتدی
#بخش_یک
ا قبل از هرکاری به سایتهای مخصوص طوطیسانان سر بزنید و اطلاعاتتان را درباره اصولِ نگهداریشان بالا ببرید. به حرفهای هیچ پرنده فروشی اعتماد نکنید. و فریبِ تبلیغاتِ سودجویانهُ شان را نخورید که با استفاده از ناآگاهیِ شما فقط جیبهایِ خود را پر میکنند. پرنده را بشرط سلامت بخرید و نزد متخصص پرندگان زینتی ببرید نه آن دامپزشکی که پرنده فروش معرفی و پیشنهاد میکند.
ااولین حقی که پرندگان خانگی بر گردنِ سرپرستان دارند; تهیه یک قفس بسیار بزرگ و مرغوب میباشد. با اسباببازیهای متنوع داخلِ قفس. تا اوقاتی را که داخل قفس میگذرانند; دچار رخوت از کم تحرکی و افسردگی از کمبودِ فضا نگردند.
لازمست بمحضِ ورودِ پرنده به خانهُ شما در وهله اول یکبار برای همیشه و دائمی قفسشان را در یک نقطهُ دنج از خانه بگذارید که محل رفت و آمد نباشد. تا پرنده دچار استرس نشود. و هیچگاه جای قفس را تغییر ندهید (حتی در حضور مهمانهای مهم)
دوطرف قفس باید به دیوار باشد. قفس را روبروی کولر و پنکه یا بخاری نگذارید. چون سرما بتدریج باعث سرماخوردگی و ایجاد سنگ بینی میشود و گرمای بخاری نیز بتدریج باعث خشکیِ پرهایشان.
ابدا طوطیها را در اتاقها تنها نگذارید. چون طوطیها بدلیلِ زندگیِ دسته جمعی در طبیعت و اجتماعی بودنشان, تنها ماندن را بدترین تنبیه میدانند و کاملا دچار تنش و استرس و افسردگی میشوند.
طوطیها باید از دسترس کودکان در امان باشند. تا 3 روزِ اول، فقط هنگام نظافت و تعویض آب و غذا به قفس نزدیک شوید. خیلی مراقب باشید تا اوایل کسی به او نزدیک نشود; ابدا طوطی را در اتاقهای تنها نگذارید. چون سروش افلاطون طوطیها بدترین تنبیه را تنهایی میدانند. طوطی باید پیش همه اعضای خانواده باشد. ولی دریک قسمت دنج که همه را نیز ببیند.
ادر اوایل به انها نزدیک نشوید. و از دور و با رعایت فاصله باآنها زیاد حرف بزنید. با آرامش و نوازشِ در لحن وسخن. با آنها زیاد حرف بزنید تا بتدریج ترسشان بریزد. دستها را پشت بدنتان بگذارید. شمرده شمرده، با طوطیتان صحبت کنید.
ا پرندههای تازه وارد؛ اول باید پیش شما احساس امنیت کنند. تا در مرحله بعد بتوانند بشما اعتماد کنند. پس ابدا به دست بردن سمتِ آنها و دستی کردنشان پافشاری نکنید. اجازه دهید طوطی خودش شروع کند به ارتباط و بازی. حتی اگر طول بکشد.
یادتان باشد طوطیهای دستی, کمتر به حرف میافتند. آنها هم مثل ما گاهی حوصله ندارند. به آنها احترام بگذارید. آنها ممکنست از غذاهایِ تکراری و طبع سرد و گرمِ غذاها که ما بی اطلاعیم; دچار دردهای مزمن داخلی شوند. پس به حوصله و دلهره هایشان اهمیت دهید وسعی کنید هرچه زودتر کاملا دانش نگهداری از آنها را بیاموزید.
ا وقتی شما پرنده را به خانه می آورید، خیلی عادی استکه وحشی باشد. چون بیش از ده بار محیطهایش عوض گردیده و جابجا شدا تا بدستِ شما برسد. پس انسانیت بخرج دهید و به فرشتهُ زبان بسته فرصت دهید. رفتارتان با طوطی باید آنقدر باآرامش باشدکه احساس امنیتِ ذکرشده را به او داده باشید. شما محبت و نوازش را برای طوطیتان سرمایه گذاری کنید تا بتوانید شیرینکاری را از او هدیه بگیرید.
به دخالتهای برخی افراد که میگویند حیوانات باعثِ مریضی میشوند توجه نکنید. درهمه خانوادهها برخی افراد وجود دارندکه همچون آفت روح و روانند و ساکت نمی ماند
ا #جای_قفس
حتما باید دوطرفِ قفس، به دیوار باشد و دو طرفِ دیگرش باز باشد. قفس را کنار تلویزیون و گلدان نگذارید. سروصدای تلویزیون و وسایل صوتی عصبیِ شان میکند و خاکِ گلدان دارای موجودات ریزی استکه درصورتِ تماس با پرنده, آنها را دچار انگل وقارچِ پوستی میکند. قفس باید حداقل 120 سانت در ارتفاع باشد.
ا ظروف پلاستیکی, خود, تولید کننده قارچ و باکتری هستند. ظروف فیِ غیرِ استیلِ ایرانی هم بسیار بیماریزا هستند. چون از فات تقلبی تهیه شده اند. ازآنجاکه بدترین مسمومیتها برای پرندگان از موادِ فی سروش افلاطون و زنگار است; پس حتما برای پرندههایتان، #ظروف_استیل_خارجی درسایز بزرگ تهیه کنید. تا مخلوط عذاهایشان روی هم انباشته نشود. ظرف آب و غذایشان را هرروز بشویید تا از تجمعِ باکتریها و قارچها جلوگیری شود. بهترین آب برایشان، آبِ یکبار جوشیده و سرد شده است.
سه عدد ظرف استیل تهیه کنید.
یکظرف برای آب
یکظرف برای غذای تَر
یکظرف برای غذاهای خشک.
ا #نشیمن_طوطی
چند عدد چوب تهیه کنید. بهترست چوبهای زیر پایشان کج و موجدار باشندو آنقدر ضخیم باشد که انگشتهای طوطی به هم نرسند و ناخنهایشان روی چوب قرار بگیرد و داخلِ هم نرود.
#نکته_مهم
#پیشنهاد
#اطلاعات_مبتدی
دایره المعارف پرندگان زینتی
@yakarimkhorasan
درباره این سایت