تخم مرغ غذایی کاملا مغذی است. فقط از چربی (زرده) و پروتئین (سفیده) تشکیل نشده، بلکه مقادیر بسیار زیادی از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن پرنده نیز در آن یافت میشود که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ویتامینهاعبارت از.
A: مناسب برای پوست و رشد
D: با تولید کلسیم مقاومت استخوانها را افزایش میدهد
E: از سلولها در برابر فرایند اکسایش محافظت میکند
B1: باعث آزاد شدن انرژی موجود در کربوهیدراتها میشود
B2: انرژی موجود در چربیها و پروتئینها را آزاد میکند
B6: سوخت و ساز پروتئین در بدن را بهبود میبخشد
B12: در ساختار بافتهای عصبی و سلولهای خونی نقش مهمی دارد
مواد معدنی
آهن: در ساخت گلبولهای قرمز خون بسیار موثر است
روی: به تعادل آنزیمها کمک کرده، فرایند بلوغ پرنده را تسریع میبخشد
کلسیم: مهمترین ماده معدنی در تقویت استخوان و دندان است
ید: ترشح هورمونها و تیروئید را کنترل میکند
سلنیوم: مانند ویتامین E از سلولها در برابر فرایند اکسایش محافظت میکند
طریقه استفاده.
تخم مرغ را حتما بعد از شستشو کامل
به مدت 30 دقیقه در اب جوش
بجوشانید
بعد از سفت شدن میتوان تخم مرغ را در اب سرد قرار داد تا راحت تر پوست آن جدا شود.
تخم مرغ را در ایران معمولا با ارد سوخاری جهت رقیق سازی و تخم خرفه جهت طبع خنک و سرد بودن آن و روغن زیتون و مکملهای مورد نیاز و هویج که نوع پخته آن بهتر است مخلوط کرده و در اختیار پرنده بستگی به فصل و موارد نیاز پرنده و طبق صلاح دید و سلیقه
صاحب آن در اختیار پرنده قرار میدهند
نکته از آنجایی که زود فاسد میشود باید به اندازه در اختیار پرنده قرار داد تا فاسد ومشکلات گوارشی ایجاد نکندتخم مرغ اضافه مانده بعد از 3 ساعت از جلو پرنده بردارید .از تخم مرغ برای غذای کمکی دادن به جوجه ها هم استفاده میکنند. البته الان در حال حاضر غذاهای آماده تخم مرغی در انواع ساده و رنگی و سرلاک مخصوص جوجه ها در کشور موجود هست.
درباره این سایت